Najave izleta i akcija

IZLET PLANINA GORNJA- LIPA- GORŠČICA-BIDROVEC NEDJELJA 12.01.2019.

Pećina Velika Peć Description: http://1.bp.blogspot.com/-EfqquZAY4xg/TlljJl6D2aI/AAAAAAAACrk/ms1_eavIEME/s400/DSC04320.JPG Description: Vidikovac prije Lipe Jele Description: http://1.bp.blogspot.com/-W66bVkPsYY0/Tj2qcyCC-OI/AAAAAAAAChI/M60vzMNaCG4/s400/DSC04228.JPG

POLAZAK:            08:10 h Okupljanje na terminalu ZET-a DUBEC

POVRATAK:        u poslijepodnevnim satima

Lipa je istaknuto bilo strmih strana koje povezuje dva istoimena vrha – Rog (742 m) i Rog (709 m). Prvi, viši, zarastao je vegetacijom i ne pruža vidik, za razliku od drugoga Roga, na čijem se vrhu nalazi pl. dom i razgledna piramida. Vrh Rog ili Strmina (709 m), koji je KT HPO-a, zadnji je istaknuti vrh kojim na istoku završava središnji dio Medvednice. Na samome vrhu nalazi se piramida, a pod njom pl. dom Lipa, i na sjevernoj strani kapela posvećena hrvatskim mučenicima.

Livada Gorščica nalazi se na nadmorskoj visini od 740 m. To je veća planinska livada na kojoj se nalazi lugarnica. U blizini je vrh Sljemenski Oštrc visine 743 m. Gorščica je ključna točka za putove prema Hunjki i vrhu Sljemenu, kao i prema Planinarskim domovima «Lipa» i «Vugrovec».

TEŽINA: K2 – OTEŽANO( Lakša planinarska tura ukupnog trajanja hoda do 7 sati i može sadržavati duže uspone i                            mjestimično kraće strmine i uspone. Visinska razlika je veća od 400 metara)

T2 – MANJE ZAHTJEVNO (Pri kretanju potrebno se povremeno služit i rukama, povremeno na pojedinim dionicama koriste se sajle i klinovi)

Obavezna prijava putem e-maila info@hpd-gorscica.hr ili web obrascem na www.hpd-gorscica.hr najkasnije do 10.01.2020. (petak) do 20:00.

Troškovi: Vozimo se javnim prijevozom ZET-a

Sastanak svih članova izleta je na terminalu ZET-a DUBEC u 08,10 sati. U 08,30 sati krećemo autobusom linije 263(DUBEC-SESVETE-PLANINA GORNJA) do Planine Gornje odakle hodamo stazom br.32 preko pećine „Velika Peć“ do vrha Lipe(Rog 709 m) , dalje nastavljamo do najdraže nam Gorščice. Izlet završavamo spuštanjem do brane na Bidrovcu odakle nas bus ZET-a linije 205(DUBRAVA_MARKUŠEVEC_BIDROVEC) vozi do okretišta Dubrava.

Ukupno trajanje hoda cca 4 sata.

HRANA: po želji iz ruksaka, u planinarskom domu Lipa ili na Gorščici (dogovaramo putem)

Važne napomene:
Oprema i obuća u skladu sa vremenskim uvjetima
Obvezna planinarska oprema: planinarske cipele/gojzerice; odjeća za presvlačenje; lampa ili čeona lampa; dovoljna količina vode/tekućine (min. 1,5 litara) i hrane; osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke zahtjeve za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost. Maloljetne osobe bez pratnje roditelja obavezno moraju dostaviti pisanu suglasnost roditelja. Vodiči zadržavaju pravo promjene ili otkaza izleta ovisno o broju prijavljenih i vremenskim prilikama.

VODIČI: Vedran Radić 091/5649-052

U skladu s GDPR Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća, slanjem e-mail prijave ili prijave web obrascem dajete izričitu privolu HPD-u Gorščica da koristi vaše osobne podatke (e-mail adresa i broj telefona) u svrhu kontaktiranja oko organizacije izleta te snimljenih fotografija i videozapisa na izletu u svrhu informiranja članstva o održanom izletu na web stranicama Društva, stranicama Društva na društvenim mrežama i Google fotografijama.
Gore navedenu privolu možete povući u bilo kojem trenutku dopisom upućenim na info@hpd-gorscica.hr. Na isti način možete zatražiti pravo na zaborav svih svojih podataka za koje nije Zakonom određena obaveza čuvanja.

Hrvatsko planinarsko društvo Gorščica / e mail: info@hpd-gorscica.hr / Adresa društva: Maksimirska 96 Zagreb / Prostorije društva MO Maksimir Barutanski breg 5