Za početak do Grohota

 

1Kako bi se polako počeli vračati u formu nakon blagdana i paznika, za prvi ovogodišnji izlet, izabrana je lagana šetnja do Grohota. Svi smo bili željni brda i hodanja, pa je nas 20 veselo krenulo put Kašine. U našoj bazi već je od ranog jutra bilo veselo i radno, uz kavicu se diskutiralo o planiranim izletima za ovu godinu, informiralo se članove o ostalim planiranim aktivnostima te su obnavljane članarine.

Parkirali smo aute na parkingu Vatrogasnog doma, nisam sigurna da je to bilo baš pravilno, te smo se okupili pored kipa Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, za našu prvu ovogodišnju zajedničku fotografiju.

6Do samog Grohota vode dvije staze, lijeva strmija, koja na nekoliko mjesta prelazi potok i desna, koja je široki šumski put. Mi smo se odlučili za turu šumskim putem prvenstveno zbog očekivanog blata usljed topljenja snijega.Uživali smo u laganoj šetnji prvo kroz polja i vikend naselje, a kasnije kroz šumu.Uživanje u miru i tišini, prekidanoj ponekad našim veselim smijehom, brzo nas je podsjetilo zašto toliko volimo planinarenje i boravak izvan naseljenih područja.

10Lagana izmaglica malo nam je kvarila vidik, ali smo bez obzira na to uživali u pogledu. Nakon razgledavanja sjurili smo se na gablec, onako kako to samo HPD Gorščica zna i može, stolovi su u vrlo kratkom vremenu bili puni raznih delicija. Odmah se organiziralo i kuhanje vina, a dečki su preuzeli vatru za rošilj pod svoju ingerenciju. Svatko je tražio najbolju poziciju za uhvatiti sunca, i bez obzira na hladnih – 4, većinu vremena proveli smo ispred kuće, a kada bi hladnoća počela stiskati trčali smo u kuću na grijanje pored peći.

18

Dečki su za to vrijeme pripremili roštilj te smo navalili na klopu. Nakon ručka i pospremanja polako smo se uputili nazad svi pomalo omamljeni roštiljem i toplom peći. Uz pjesmu i zabavu koju su nam priredila naša dva razigrana psa stižemo do parkinga. Na tradicionalnom piću rastanka u našoj bazi zajednički je zaklučeno kako nam je falilo zajedničko druženje i odlazak u brda, i kako jedva čekamo slijedeći izlet.

26

Karoline

Hrvatsko planinarsko društvo Gorščica / e mail: info@hpd-gorscica.hr / Adresa društva: Maksimirska 96 Zagreb / Prostorije društva MO Maksimir Barutanski breg 5

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Izrada Direct Market Studio- i HPD Gorščica, 2014